Fiberinstallationer

Söker du en pålitlig partner för fiberinstallation? Eddima har över 30 års erfarenhet av att leverera professionella fiberlösningar till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Vi tar hand om allt från projektering och installation till driftsättning och löpande service, så att din installation blir smidig och problemfri.

Eddima erbjuder totalleverans av fiberinstallationer – från projektering till driftsatt anläggning

Fibersystem har revolutionerat telekommunikationsbranschen genom att möjliggöra snabb och pålitlig internetuppkoppling, telefoni och datatjänster. Dessa nätverk har en imponerande förmåga att överföra stora mängder data över hundratals kilometer utan att förlora kvalitet eller signalstyrka. Fibersystem är det bästa valet för långdistanskommunikation, särskilt över hav och kontinenter. Förutom hög kapacitet och pålitlighet har fibersystem också en fördel när det gäller säkerhet. Fibersystem, även känt som fiberoptiska nätverk eller optiska fibrer, är en avancerad teknologi för datakommunikation och överföring av information. Fibersystem använder sig av tunna, flexibla och genomskinliga glasfibertrådar för att sända ljusimpulser som bär data över långa avstånd med enastående hastighet och tillförlitlighet.

Hos oss på Eddima finns stor erfarenhet och mycket kunskap om fiberinstallationer och fibernät i stadsnätsmiljö –  så kallade stadsnät. Tack vare våra goda kunskaper inom installation av fiber är det många aktörer som vänder sig till oss när nya stadsnät ska planeras och utvecklas. Vi på Eddima erbjuder totalleverans av fiberinstallation – från projektering till driftsatt anläggning och erbjuder

  • förläggning
  • blåsning
  • svetskarvning.

Det innebär förläggning av markinstallation och blåsning av optokabel med egen utrustning. På Eddima arbetar vi även med kontrollmätning av optofiber och felsökning med optisk laser och OTDR-instrument. Vi har alltid den senaste tekniken och de senaste verktygen för noggrann och effektiv inmätning av fiberinstallationer.

Att installera fiber

På Eddima har vi installerat fibersystem och fiber sedan 1990 och arbetar med stadsnät – ett större och mer avancerat nät. Vi följer hela tiden utvecklingen i framkant för att vi ska kunna erbjuda våra kunder de allra bästa och säkraste lösningarna inom fibernätsinstallationer. Om du behöver hjälp eller rådgivning ställer vi självklart upp för att vägleda dig inför ditt nästa projekt. Hör av dig till oss när du är i behov av att installera fibernät och eller har frågor om fibernätsinstallationer.