Zaptec Pro – bostadsrätternas och företagens favorit

Zaptec Pro är en laddstation för elbilar som erbjuder snabb och effektiv laddning av bilens batteri. Den passar utmärkt för företag, bostadsrättsföreningar eller allmänna parkeringsplatser där man vill kunna ladda flera elbilar samtidigt.

Laddsystemet i Zaptec Pro använder sig av en teknologi som kallas för ”triple-phase charging”, vilket innebär att den kan leverera upp till 22 kW till bilens batteri. Detta gör att laddningen sker betydligt snabbare än vid användning av traditionella laddare, och det är möjligt att ladda en bil på bara 30 minuter.

Laddstationerna har dessutom integrerad last- och fasbalansering, vilket innebär att systemet utnyttjar den ström som finns tillgänglig i parkeringsanläggningar på ett optimalt sätt. Boxarna levererar alltid den snabbast möjliga laddningshastighet vid varje given tidpunkt. Upp till 66 % fler bilar kan ladda på befintlig elkapacitet med ett Zaptec-system jämfört med ett traditionellt laddsystem.

Detta intelligenta laddsystem optimerar elanvändningen vilket resulterar i stora kostnadsbesparingar för fastighetsägare. Genom att kapa effekttoppar undviks onödig uppgradering av elsystemet och effektkostnader gentemot nätbolaget hålls nere.

  • Integrerad 4G
  • Effektivare elanvändning
  • Kostnadsbesparingar
  • Snabbt & säkert

Zaptec Pro är kompatibel med de flesta elbilar på marknaden, inklusive Tesla och andra märken, och de kan också anslutas till olika typer av laddnätverk för att ge användaren möjlighet att spåra och styra sin laddning.

Full kontroll över laddningen med 4G-anslutning

En viktig funktion som Zaptec Pro erbjuder är 4G-anslutning. Laddstationen är uppkopplad till internet via 4G-nätet och ger användaren möjlighet att styra och spåra sin laddning via en mobilapp eller webbportal. Användaren kan på så sätt se laddningsstatus och få notiser om att laddningen är klar, även om de inte är nära laddstationen.

Tjänsten erbjuder även möjlighet för företag och offentliga organisationer att ha full kontroll över laddningen av sin flotta av elektriska fordon samt möjlighet att få ut statistik och rapporter för laddningen. Detta gör det enkelt för företag att hålla koll på sina kostnader och hålla reda på miljöpåverkan av deras fordon.

Genom att använda Zaptec Pros molntjänst, kan elektriska fordon laddas snabbt och effektivt, vilket gör det möjligt att öka räckvidden och minska tiden för laddning. Detta gör det enklare för användare att använda elektriska fordon och företag att få ut det mesta av sin elektriska flotta.

Använd Zaptec Pro tillsammans med andra lösningar

Zaptec Pro är utformad för att kunna integreras med andra lösningar. Den kan kombineras med olika betalningslösningar för att göra det enklare för användare att betala för laddningen eller ett serviceavtal.

Att använda Zaptec tillsammans med betalningslösningar är ett bra sätt att göra laddning av elektriska fordon mer tillgängligt och enkelt för användare, samt att underlätta hanteringen för företag och offentliga organisationer. Genom att koppla Zaptecs laddstolpar till en betalningslösning, kan användare enkelt betala för laddningen med sina kreditkort eller mobiltelefoner.

Zaptec Pro är också öppen för integration med andra system som fjärrstyrning, övervakning och bokning via olika gränssnitt som exempelvis APIs, vilket gör det möjligt att integrera med andra lösningar.

Högsta säkerhetsstandard

För att säkerställa säkerheten för användare och deras fordon, har Zaptec Pro utvecklat en mängd säkerhetsfunktioner. Dessa inkluderar:

  • säkerhetskontroller för att förhindra obehörig användning av laddstolparna
  • övervakning av laddningen i realtid för att identifiera eventuella problem
  • skydd mot elektriska stötar
  • kryptering för att skydda användarnas personliga information och betalningsuppgifter
  • säkerhetssystem för att skydda laddstolparna mot fysiskt skadegörelse eller sabotage.

Zaptec Pro är också utrustad med en mängd olika säkerhetsfunktioner, inklusive överhettningsskydd, överspänningsskydd och jordfelsbrytare, för att säkerställa att användningen av laddstationen är så säker som möjligt.

Vi hjälper dig med installationen

Zaptec Pro är en laddstation med hög prestanda som erbjuder snabb och säker laddning för elbilar, samtidigt som den ger användaren möjlighet att styra och spåra sin laddning via 4G-anslutningen.

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig till oss, så hjälper vi dig!

Vill du ha hjälp med laddstationer?
Tveka inte att kontakta oss så ska vi hitta den bästa lösningen för er!
Tjänster
Vilken av våra tjänster har du frågor kring?